Adana Dürüm

Adana Dürüm

Adana dürüm nedir? Evde Adana dürüm nasıl yapılır? Adana kebap dürüm fiyatları ne kadar? Adana kebap porsiyon fiyatı ne kadar? Adana dürüm kaç kalori? Adana dürüm tarifi nedir? Adana'da kebap fiyatları nedir? Adana kebap şiş fiyatları nedir? Adana dürüm nasıl yapılır? Adana dürüm urfa dürüm farkı nedir? Adana dürüm acı mı? Adana dürüm kalori değeri nedir? Adana dürüm sipariş nereden verebilirim? En yakın adana dürüm nerede yenir? En güzel Adana dürüm nerede yenir? Bu ve benzeri sorulara vereceğimiz cevaplar, eşsiz ve doyumsuz bir lezzete kapı aralayacak! Ülkemizin güzide şehri Adana’dan doğarak tüm Türkiye’yi, hatta dünyayı aydınlatan lezzet güneşinin, Adana kebabın farklı bir yansımasından bahsedeceğiz: Adana dürüm, Adana kebabının pide ekmeği içine sarılarak servis edilen bir yemek çeşididir. Adana kebabı, kuzu eti ve baharatlarla hazırlanan, ızgarada pişirilen ve acılı olan bir kebap türüdür. Adana dürüm, genellikle soğan salatası, turşu, maydanoz ve acı sos ile birlikte yenir. Adana dürüm, Türk mutfağının meşhur lezzetlerinden biridir ve özellikle Adana şehrinde çok popülerdir. Sizin de iştahınız açılmaya başladıysa daha fazla bekletmeyelim!

Adana Dürüm

Adana Dürüm Nedir?

Adana dürüm; meşhur Adana kebabın lavaş ekmeği arasına konularak servis edilen şeklidir. Bu kebapta kıyma; doğal ortamda otlamış ve 2 yaşını henüz geçmemiş erkek koyunun etinden elde edilir. Adana kebap dürüm, Adana için geleneksel lezzetler arasında yer almaktadır.
Görünümü itibariyle satırı andıran ‘zırh’ bıçağıyla elde, ince ince kıyılan parça kuzu etleri; tuz, pul biber ve kuzu kuyruk yağıyla bir araya getirilir. Ardından şişlere saplanarak fırında, kömür veya odun ateşinde pişirilir.
Hazırlanan kebap lavaş ekmeğine sarılır ve böylece Adana dürüm elde edilmiş olur. Normalde Adana kebap porsiyon olarak sunulduğunda tırnak pide üzerine konur. Dileyenler yanında lavaş tercih edebilir. Fakat kebapçılar ve lokantalar, lavaşı standart olarak sunmaz. Müşteri isterse getirilir. Zira Adana kebabın tırnak pide üstünde servis edilmesi âdettendir.
Ancak bu benzersiz lezzeti dürüm formunda tüketmek söz konusu olduğunda ince lavaş ekmeği devreye girer.
En iyi Adana kebap yerleri arasında başı çeken Cihangir ise, dürüm lezzetini doruklarda yaşamak isteyenlerin doğru adresidir.

Adana Dürüm Fiyatları Nelerdir?

Adana kebap dürüm fiyatları, sipariş verilen yerin kalitesine, porsiyon büyüklüğüne ve ekstra malzemelere göre değişiklik gösterebilir. Ortalama olarak, 200 gram ağırlığında bir Adana kebap dürümün fiyatı mekana göre değişiklik göstermektedir. Büyük porsiyon veya kaşarlı gibi farklı seçenekler tercih edilirse fiyat daha da artabilir. Bu sorunun cevabı; tercih edeceğiniz mekân, dürümün boyutu, içine konulacak malzemeler gibi hususlara göre farklılık gösterecektir. Evet; yukarıda belirttiğimiz gibi gerçek Adana kebap tarifi kuzu eti ve kuyruk yağı ile tuz ve biberden başka bir ekstra barındırmaz.
Fakat bazı yerlerde Adana kebap dürüm olarak satılan ürünün içine domates, soğan vb. eklendiğini görmek mümkündür. Bu husus her ne kadar gerçek Adana kıyma kebap tarifinin ruhuna zıt ise de, bu şekilde farklı ilâvelerde bulunanların olduğu inkâr edilemez.
Ayrıca adresinize telefonla veya online sipariş verecekseniz, Adana dürüm fiyat kurye ücretiyle beraber artış gösterecektir.
Çünkü yemek mekânları ve kuryelerin; artan yakıt giderleriyle baş edebilmeleri için, paket servislerde normalden daha yüksek fiyat belirlemeleri gerekir. Kebapçıda yiyeceğiniz Adana dürüm daha ucuz olurken, eve sipariş ettiğinizde fiyat minimum 10-20 TL artabilir.
Şu var ki; genel olarak Adana dürüm fiyatları, 140-200 TL arasında değişmektedir. Her mekânın fiyatlandırma politikası farklı olsa da, Adana’daki kebapçılarda ortalama fiyatlar üç aşağı beş yukarı böyledir.
Ağzınızın tadını ve sağlığınızı olduğu kadar cebinizi de düşünen Cihangir; üstün lezzetiyle midenize bayram ettirirken, cazip fiyatlarıyla da yüzünüzü güldürecektir.

• Hemen Öğrenin:Adana Kebap mı Acı? Urfa mı?

Adana Dürüm Fiyat

Adana dürüm fiyat ne kadar? Adana dürüm fiyatları neye göre değişir? Adana dürüm kaç TL? Adana kebap dürüm fiyatları ne kadar? Adana dürüm fiyatı ne kadar?
Ülkemizin tescilli lezzetleri arasında başı çeken Adana kebap hem porsiyon, hem lavaş arasında yani dürüm olarak hazırlanabiliyor. Tadı, içeriği ve kalitesi bakımından kebap ile arasında bir fark olmayan Adana dürümü, herkesin damağında iz bırakmayı başarıyor.
Kendini ve sevdiklerini bu eşsiz lezzetle şımartmayı düşünenler ise ilk olarak, Adana dürümün fiyatı ne kadar? Diye merak ediyor.

Adana Dürüm Fiyat Ne Kadar? – Adana Dürüm Kaç TL?

Bu sorunun cevabı şehirden şehire farklılık göstermekte olup; tüm ilçelerde, hatta semt ve mahalleye göre Adana dürüm fiyatları değişebiliyor. Zira her işletmenin personel ve malzeme giderleri, hizmet çeşitliliği ve kalitesi, talep yoğunluğu (müşteri oranı) aynı değil. Tüm bunlar ise Adana kebap dürüm fiyat yelpazesine direkt olarak etki ediyor.
Kırmızı et başta olmak üzere malzemelere gelen zam, ülkede hâkim olan enflasyon da gıda sektöründeki tüm ürünler gibi, dürüm fiyatları üzerinde de kendini gösteriyor.
Ancak yine de genel olarak şunu söyleyebiliriz ki, Adana dürüm fiyatları 150-200 TL aralığında seyrediyor. Asgarî ücrete yapılacak zam, bununla birlikte personel giderlerinin artacak olması, onun işletme mâliyetlerine yansıması düşünülecek olursa, Adana dürüm fiyat 2024 yılında 220-270 TL arası olabilir diyebiliriz.

Adana Dürüm Kaç Kalori?

Adana dürümün kalori değeri, kullanılan etin yağ oranına, lavaş ekmeğinin büyüklüğüne ve içine konulan malzemelere göre değişebilir. Ancak ortalama olarak, 200 gram ağırlığında bir Adana dürümün kalorisi 325 kcal’dir. Bu kalorinin %15’i karbonhidrat, %29’u protein ve %47’si yağdan gelmektedir. Adana dürümün lif, kolesterol, sodyum, potasyum, kalsiyum, A vitamini, C vitamini ve demir gibi diğer besin değerleri de bulunmaktadır. Adana dürüm kalori değeri nedir? Adana dürümün kalori değeri, kullanılan etin yağ oranına, lavaş ekmeğinin büyüklüğüne ve içine konulan malzemelere göre değişebilir. Ancak ortalama olarak, 200 gram ağırlığında bir Adana dürümün kalorisi 325 kcal’dir. Bu kalorinin %15’i karbonhidrat, %29’u protein ve %47’si yağdan gelmektedir. Adana dürümün lif, kolesterol, sodyum, potasyum, kalsiyum, A vitamini, C vitamini ve demir gibi diğer besin değerleri de bulunmaktadır.

Adana Dürüm Acı Mı?

Adana dürüm acı mı? Evet, Adana dürüm acılı bir yemektir. Adana dürümün acılığı, kullanılan pul biberden gelmektedir. Pul biber, kıymaya yoğurulduğu gibi pide ekmeğinin üzerine de serpilir. Ayrıca acı sos da Adana dürümün lezzetini arttırır. Adana dürümün acılığı, damak zevkine göre ayarlanabilir. Daha az acılı isteyenler pul biber ve acı sos miktarını azaltabilirler.

Evde Adana Dürüm Nasıl Yapılır? En Kolay Adana Dürüm Tarifi:

Evde Adana dürüm nasıl yapılır? Evde Adana dürüm yapmak için öncelikle Adana kebabını hazırlamak gerekir. Bunun için kuzu kıyma, pul biber, tuz, süt ve sıvı yağ gibi malzemeler gereklidir. Kıyma, baharatlar ve diğer malzemelerle iyice yoğrulur ve buzdolabında bir süre dinlendirilir. Sonra kıymadan parçalar alınarak şişlere dizilir ve ızgarada pişirilir. Lavaş ekmeği de ısıtılır ve üzerine isteğe göre soğan salatası, turşu, maydanoz ve acı sos konur. Pişen kebaplar da lavaşın üzerine yerleştirilir ve rulo şeklinde sarılır. Evde Adana dürüm hazır.Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler; kuzu eti, pul biber, tuz ve kuyruk yağıdır. Buna göre, Adana dürüm yapılışı ise şöyledir:
1. Kuzu etini yağ, sinir ve zarlarından temizleyin.
2. Mümkünse 12-14 saat beklemeye bırakın ki güzelce dinlensin. (Bekletmek her zaman için şart değildir.)
3. İncecik kıyın.
4. İçerisine tuz; kuzu kuyruk yağı, pul ya da toz biber ekleyin. Kapya/kök biber de koyabilirsiniz. Ancak tercihini kapya biberden yana kullanacak olanlar onları, kebap şişlere geçirilmeden hemen önce ilâve etmelidir. Mevsimlik biberler kullanmak, Adana dürümün daha yoğun bir tada sahip olmasını sağlar.
5. Hazırladığınız kıymadan avuç içi büyüklükte parçalar alıp kebap şişlerine tutturun.
6. Pişirme şekline gelince: Adana dürüm tarifi uygulanırken kebapları açık ateşte, odun veya kömür ateşinde- pişirmek daha yaygındır. Bununla beraber; ızgara, fırın veya mangalda pişirilmesi de mümkündür. Fırın kullanacaksanız kebapların üstünü az miktarda yağlayarak kurumasına engel olun. Kömür ateşinde pişirmeyi düşünüyorsanız, harlı olmamasına özen gösterin ki etler yanmasın.
7. Kebap piştikten sonra lavaş ekmeği içerisine koyup güzelce sarın. İşte bu kadar! Artık Adana dürümü tarifi damaklarda lezzet tufanı estirmeye hazır!
‘Lezzetine diyecek söz yok ama yapması zahmetli.’ Diyorsanız; Adana dürüm sipariş için bizi tercih ederek, taptaze malzemeleri ve en sıcak hâliyle adresinize teslim edilmesini sağlayabilirsiniz. En iyi kebap nerede yenir? diye düşünenlerin ilk duraklarından biri olan Cihangir ile kendinizi şımartmakta geç kalmayın!

Adana Dürüm Tarifi Püf Noktaları Nelerdir?

Adana dürüm tarifi nedir? Adana dürüm tarifi için gerekli malzemeler şunlardır:

  • 500 gram kuzu kıyma
  • 3 yemek kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 150 gram kuyruk yağı
  • Lavaş ekmek
  • Soğan salatası
  • Turşu
  • Maydanoz
  • Acı sos

Yapılışı:

  • Kuyruk yağını küçük küçük doğrayın veya rendeleyin.
  • Kıymayı geniş bir kaba alın ve üzerine kuyruk yağı, pul biber ve tuz ekleyin.
  • Malzemeleri iyice yoğurun ve buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.
  • Şişleri ıslatın ve elinizle harçtan parçalar alarak şişlere dizin.
  • Izgarada her iki tarafını da pişirin.
  • Lavaş ekmeklerini de ısıtın ve üzerine soğan salatası, turşu, maydanoz ve acı sos serpiştirin.
  • Pişen kebapları da lavaşın üzerine yerleştirin ve rulo şeklinde sarın.
  • Sıcak olarak servis edin.

Adana Dürüm Nasıl Yapılır?

Adana dürüm nasıl yapılır? Adana dürüm yapmak için yukarıda verilen tarifi takip edebilirsiniz. Adana dürüm yapmanın püf noktaları şunlardır:

  • Kıymayı yoğururken elinizi ıslatın, böylece kıyma elinize yapışmaz.
  • Kıymayı yoğurduktan sonra buzdolabında dinlendirin, böylece daha iyi tutunur ve şişten dökülmez.
  • Şişleri ıslatın, böylece şiş yanmaz ve kıyma kolayca çıkabilir.
  • Izgarada pişirirken arada sırada çevirin, böylece her tarafı eşit pişer ve kurumaz.
  • Pide ekmeklerini ısıtın, böylece daha yumuşak ve lezzetli olur.

Bu lezzetin hakkını vermek isteyenler, Adana dürüm yapılışı sırasında şunlara dikkat etmeli:
1. Kıymanızdan parçalar kopararak şişlere yerleştirirken, etin yapışmasını önlemek için ara sıra elinizi ıslatın. (Ancak fazla değil, avucunuzu suya batırıp çekmekle yetinin.)
2. Kebap pişerken şişlerin her iki tarafını çevirmeyi unutmayın ki ateş, iyice ve eşit oranda nüfuz etsin.
3. Şişlerin kuru ve 3-4 santim genişliğinde olmasına özen gösterin. Bu, etleri daha iyi tutturmanız ve düşmeden pişmeleri için önem taşır.
4. Bir kilo kuzu etine 300-400 gram kuyruk yağı eklenmesi idealdir. Et biraz yağlıysa bu miktarı 100-150 grama düşürebilirsiniz. Asla iç yağ koymamalısınız.

•    Hemen Öğrenin: Tescilli Adana Kebabın Lezzet Sırları

Adana Dürüm Fiyatları Neye Göre Değişir?

Adana dürümün büyüklüğü; ayrıca içerisine eklenen malzemelerin kalitesi, miktarı ve işletmenin bu malzemeler için ödediği ücretler, Adana dürüm fiyat seçeneklerini doğrudan etkiliyor. Özellikle kırmızı ete yapılan zamlar bunların başında geliyor.
Normalde Adana kebaba kuzu eti, kuyruk yağı, tuz ve biberden başka bir şey koyulmuyor ve bu, dürüm için de geçerli. Fakat bazı işletmeler -her ne kadar Adana kebabın aslına uygun olmasa da- soğan, sarımsak, kaşar, turşu, domates ve benzeri malzemelerden de yararlanmayı tercih edebiliyor. Dolayısıyla bu, hâliyle fiyatlandırmaya yansıyor.
Bunun yanı sıra, Adana dürüm kaç TL? sorusunun cevabını etkileyen diğer faktörler şöyle:
1. İşletmenin hangi bölgede hizmet sunduğu (Büyük şehirlerde fiyatlar daha yüksekken, küçük şehirlerde nispeten ekonomik fiyatlarla Adana dürüm yemek mümkün.)
2. Seçtiğiniz mekânın kalitesi ve bilinirliği (Yeni açılan işletmeler, kısa zamanda tanınmak için fiyatlarını benzer mekânlara göre daha düşük tutmak zorunda kalabiliyor.)rc
3. Dürüm ile birlikte standart olarak servis edilen ekstralar (Örneğin; bazı işletmeler, dürümün yanında sumaklı ve limonlu soğan salata ya da turşu verebiliyor. Bunlar da doğal olarak fiyatın belirlenmesinde etkili oluyor.)
4. Yakıt fiyatları ve kurye masrafları (İnternetten Adana dürüm sipariş ediyorsanız, kebapçıya gidip yemekten muhtemelen daha pahalıya mâl olacaktır. Çünkü işletmeler; paket servis hizmeti verirken, bunun kurye ve akaryakıt gibi kalemlerini de hesaba katarak, ürüne ona göre restorandakinden farklı bir fiyat biçmek durumundadır.)
Siz de; Adana dürüm fiyat ne kadar? Sorusunu her lezzet avcısının bütçesine hitap edecek şekilde yanıtlayan Cihangir Kebap’ı tercih edebilirsiniz. Böylece; bol malzemesine rağmen, makul fiyatlı bir Adana dürüm deneyimi yaşayabilirsiniz.
Cazip fiyatlarla müşterilerinin yüzünü güldüren ve doyumsuz lezzetiyle midelere bayram ettiren Cihangir; orijinal Adana kebabın gerek porsiyon, gerekse dürüm olarak en güzel hâliyle tadılabileceği, elit ve nezih bir mekân olarak hizmetinizde!
Ayrıca; Adana dürümün faydaları, kalori değeri, yapılışı ve püf noktaları gibi tüm bilgilere, Adana dürüm başlıklı içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

Adana Dürümün Faydaları Nelerdir?

Adana dürümün faydaları nelerdir? Adana dürümün faydaları şunlardır:

  1. Adana dürüm, protein bakımından zengin bir yemektir. Protein, vücudun kas yapımı, dokuların onarımı ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi için gerekli bir besindir.
  2. Adana dürüm, demir bakımından da zengin bir yemektir. Demir, kandaki hemoglobin üretimini artırarak oksijen taşınmasını sağlar. Demir eksikliği anemiye neden olabilir.
  3. Adana dürüm, A vitamini bakımından da zengin bir yemektir. A vitamini, göz sağlığı, cilt sağlığı ve enfeksiyonlara karşı koruma için önemlidir.
  4. Adana dürüm, maydanoz ve soğan salatası ile birlikte yenildiğinde lif bakımından da zengin bir yemek olur. Lif, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar ve kabızlık sorununu önler.

Adana Dürümle Ne Yenir? Adana Dürüm Yanına Ne Gider?

Şalgam suyu veya ayran, Adana dürüme çok yakışır. Buna ek olarak; mezeler, ezme, sumaklı soğan, süs biberi, çoban salata ve turşu gibi seçenekler de, Adana dürüm ile birlikte değerlendirilebilir.

• Hepsi Ayrı Bir Efsane: Adana Yöreesel Yemekleri

Urfa ve Adana Dürüm Farkı Nedir? - Adana Dürümün Özelliği Ne?

Adana dürüm urfa dürüm farkı nedir? Adana dürüm ve Urfa dürüm arasındaki fark, kullanılan etin ve baharatın farklı olmasıdır. Adana dürüm, acılı kuzu eti ile yapılırken, Urfa dürüm acısız ve baharatsız kuzu eti ile yapılır. Adana kebabının acısı içinde, Urfa kebabının acısı ise yanında olur. Adana dürüm daha ince bir işçilik gerektirirken, Urfa dürüm daha kalın ve sade bir görünüme sahiptir. Adana dürüm daha acılı ve baharatlı bir lezzet sunarken, Urfa dürüm daha sade ve taze bir lezzet sunar. İçinde; soğan, salça, sarımsak, turşu, kıvırcık, marul, domates, maydanoz, kimyon, sıvı/iç yağ, tereyağı veya sos gibi şeyler olmaması, Adana dürümün en belirgin özelliğidir. Zira orijinal Adana kebap kuzu eti, kuyruk yağı, tuz ve biberden başka bir şey içermez. Adana kebap dürüm olarak hazırlanacaksa yine bu kurala uyulması gerekir; aksi takdirde o, has Adana kebabı olmaz.
Diğer taraftan; Adana dürüm acı, Urfa dürüm ise acısızdır. Onları birbirinden ayıran temel fark budur. Acılı tatlardan hoşlanmayanlar dürüm tercihini Urfa’dan yana yaparken, acılı sevenler Adana dürümden vazgeçemez.
Evde Adana dürüm nasıl yapılır? Artık öğrendiniz. Fakat; ‘ne kadar özen göstersem de, gerçek bir kebap ustasının vereceği lezzeti yakalayamam ki.’ Diyorsanız, kendinizi ve sevdiklerinizi bu ziyafetten mahrum etmek zorunda değilsiniz.
Hemen şimdi; yönünüzü Adana'nın en iyi kebapçısı arayışına cevap veren Cihangir Kebap Kaburga’ya çevirin, böylelikle orijinal Adana dürüm tarifi ile tadına doyum olmayan lezzetin keyfine varın! Adana dürüm sipariş nereden verebilirim? Adana dürüm sipariş vermek için Cihangir Kebap salonunu aramanız yeterlidir.
Zengin ve kaliteli ürün yelpazesi, güler yüzlü ve nitelikli hizmet anlayışıyla her müşterisine ayrıcalığı hissettiren Cihangir, sizin de favoriniz olmaya hazır!
En uygun Adana dürüm fiyatları ve bulabileceğiniz en yüksek lezzet deneyimi için, Cihangir sofrasına bekleniyorsunuz!