Çocuklar için Kebap

Çocuklar için Kebap

Çocuklar için kebap büyüme ve gelişim noktasındaki faydalarıyla vazgeçilmez bir yemek olarak ön plana çıkıyor. Düzenli kırmızı et tüketmenin zekâ gelişimi başta olmak üzere birçok alanda büyük yarar sağladığı uzmanlar tarafından ifade ediliyor. Çocuklar için Adana kebap nasıl yapılır? Çocuklar için kebap tarifleri ve çocuk kebap yapılışı, Çocuklar için Adana kebap faydalı mı? Kebap ise etin en güzel hallerinden. Hele Adana kebap, başlı başına bir lezzet şâheseri. Çocukların da güvenle ve âfiyetle tüketebileceği kebap, farklı yaş grupları için değişik içeriklere sahip oluyor. Örneğin; bebekler için çok az kıyma ile, sebzeli ve hafif şekilde hazırlanabilirken, daha büyük çocuklara kebap tarifleri zengin malzemelerle yapılabiliyor. Çocuklar için Adana kebap nasıl yapılır? Çocuklar için kebabın faydaları nelerdir?

Çocuklar için Kebap

Çocuklar için Kebap Faydalı mı?

Kırmızı et ve çeşitli sebzelerden oluşan içeriğiyle Adana kebap çocuklar için son derece besleyici, doyurucu ve şifalı bir besindir. Buna göre –sık sık ve aşırı miktarda olmamak şartıyla- düzenli kebap tüketiminin çocuklara faydalarını şöyle sıralayabiliriz:

1. Hamburger, pizza, sosisli gibi zararlı fast-food ürünlere sağlıklı bir alternatiftir. Üstelik lezzette onlardan eksik kalır yanı yoktur.
2. Kansızlığa iyi gelir. Anemi rahatsızlığının tedavisinde ve engellenmesinde kilit rol üstlenir.
3. Demir eksikliğini giderir. Kırmızı ette sindirilebilir özellikteki demir miktarı yüzde 35’tir. Fakat bitkisel gıdalardaki bu demir seviyesi daha düşüktür. Kırmızı et, bitkilere kıyasla en az 10 kat daha fazla demir içeriğine sahiptir.
4. Kas-iskelet sistemine güç kazandırır.
5. Kanserden korunmaya yardımcı olan kırmızı et iyi kolesterolü destekler.
6. Bol miktarda enerji verir.
7. Barındırdığı çinko yardımıyla çocuklarda boy uzamasını hızlandırır.
8. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Çocuğun enfeksiyonlara karşı korunmasında, savunma sisteminin direnç kazanmasında etkilidir.
9. Diğer taraftan; kırmızı et zihni açar, konsantrasyonu artırır, dikkat eksikliği yaşanmasının önüne geçer. Öğrenme güçlüğü ve benzeri problemlerle savaşır. Beyne daha çok oksijen gitmesine yardımcıdır. Bu özellikleriyle okul ve sınav başarısının artmasına, çocukların yeteneklerini ve becerilerini her geçen gün daha da geliştirmelerine destek olur.
10. Çocukların faydalı karbonhidrat, yüksek oranda protein, aminoasit, vitamin ve mineral almasını sağlar. Örneğin; B6, pantotenik asit, biotin, niasin, riboflavin, manganez, çinko ve tiamin bunlardan bazılarıdır.
11. Zekâyı ve bilişsel yetenekleri güçlendirir.
12. Büyüme ve gelişim sürecini destekler.
13. Zarar gören sinir hücrelerinin onarımında, yeni hücrelerin üretilmesinde kırmızı etin yapısındaki vitamin ve mineraller büyük rol rol oynar.
14. İhtiva ettiği yoğun B12 vitamini sayesinde; baş ağrısı, sinirlilik, halsizlik ve yorgunluk gibi şikâyetleri engeller.

Çocuklar Ne Kadar Kebap Yemeli?

Dünya Sağlık Örgütü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Uluslararası Kanser Araştırmaları Enstitüsü; günde 100 gramın, haftada ise 500 gramın üzerinde kırmızı et tüketmemek gerektiğini bildirmiştir.
Özellikle 4-6 yaş grubundaki çocukların zihinsel ve fiziki gelişimini tamamlayabilmesi için günlük 25 gr. protein almaya ihtiyacı vardır. Bu ise yaklaşık 100 gram kırmızı ete karşılık gelir. Elbette bu oran yaş ile beraber artar.
7-9 yaş arasındaki çocukların her gün 26-38 gram protein alması gereklidir. 10-13 yaş aralığında ise bu, 39-60 gramı bulur.
Yani çocukların kg başına 1 gram protein alması lâzımdır. Bunun en az yarısı da hayvansal kaynaklı besin maddelerinden olmak zorundadır.
Çocukların; salam, sucuk, sosis gibi işlenmiş etlerden uzak tutulması son derece mühimdir. Yaşına göre; balık, beyaz et ve kırmızı etin dengeli bir dağılıma sahip olduğu beslenme programı hazırlanarak hepsinden alması sağlanmalıdır.
7 yaş üzeri çocuklar için kebap tüketiminin ise haftada 1-2 gün olması makuldür. Fazla kilo almının önüne geçmek için, porsiyonların fazla büyük tutulmaması önerilir.
Bebeklere uygun kebap ve et yemeği tarifleriyle ilgili olarak tüketim sıklığı ve pişirme şekli konusunda her anne-baba, çocuğunun gelişimini takip eden uzmana danışmalıdır.

Çocuklar için Kebap Tarifleri

Ev yapımı kebap tüm çocukların bayıla bayıla tüketecekleri yemeklerden biri. Siz de çocuklarınıza kırmızı eti sevdirmek, onların sağlıklı ve hızlı bir biçimde büyümesine yardım etmek istiyorsanız çocuklar için en güzel kebap tarifleri önerilerimiz size hitap ediyor.

2 Yaş ve Sonrası için Ev Yapımı Kebap Tarifi:

Ek gıdaya geçiş döneminden itibaren bebekler kıyma, tavuk ve balık ile de tanışıyor. 2 yaş ve sonrası ise gerek fiziksel, gerek zihinsel gelişimin en hızlı şekilde ivme kaydettiği bir dönem. Çocuklarınızın bu zaman diliminde doğru beslenmesini arzu ediyorsanız onlara kebap yedirmeyi unutmamalısınız.
Öyleyse miniklere şimdiden âfiyet olsun diyor ve sizi tarifimizle baş başa bırakıyoruz:

2+ Yaş Çocuklar için Kebap Tarifi Malzemeleri:

1. Kuzu kıyma (500 gram) [Her ikisinden karışık olarak da kullanılabilir.],
2. Sarımsak (Bir diş),
3. Büyük kuru soğan (1 adet),
4. Orta boy patates (2 tane),
5. Maydanoz (7-10 dal).
6. Acı biber veya keskin baharatlar kullanılmaz.

Çocuklara Özel Kebap Yapılışı:

Malzemelerimiz içerisinde bulunan kuzu etin köftenin yumuşak olmasını sağlar. Fakat yağının fazla olmaması gerekir.
Bunun yanı sıra ev yapımı kebabı yanında avokado ezmesi veya humus gibi sulu ve kaygan bir gıdayla karıştırarak da küçük çocuklarınıza yedirebilirsiniz.
Tabii ki burada çocuğun çiğneme yetisi ve diş yapısı önemlidir. Köfte, içerik olarak zaten 9 yaş üstüne uygundur. Ne var ki, tarifini paylaşacağımız ev yapımı kebabın çiğnenmesi biraz zor olabileceğinden dolayı 2 yaş ve üzeri olarak düşünülebilir.

Şimdi, gelelim yemeğimizin hazırlanışına:

1. Sarımsak ve soğanı rendeleyin.
2. Maydanozu ince ince doğrayın.
3. Bunları çok az tuz ekleyerek kıyma ile beraber kâsede yoğurun.
4. Ardından köfte şekli verin ya da tahta çöp şişlere kebap biçiminde takın.
5. Patatesi güzelce yıkayıp soyun.
6. Sonra bunları elma dilimi şeklinde kesip, 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyduğunuz kâseye atın. Patateslerin her tarafını yağlayın.
7. Fırın kabına bir miktar sızma zeytinyağı dökün.
8. Köfteleri ve patatesleri dizip 35 – 40 dakika boyunca 180 derecede pişiirin.
9. Tortilla yahut lavaş ekmeğine maydanoz ve marul ile sarıp servis edebilirsiniz.

Çocuklar için Adana Kebap (1 Yaş ve Üzeri):

İhtiyacınız olan malzemeler şunlar:

1. Birkaç dal maydanoz,
2. Kapya biber (2 tane),
3. Domates (1 adet),
4. Çok az tuz,
5. Oda sıcaklığında tereyağı,
6. Soğan (1 tane),
7. Kuzu kıyma (250 gram).
Yapılışı ise şu şekilde;
Malzemelerin hepsini rondodan geçiriyoruz. Kıymayla yoğurup küçük toplar hâlinde şekillendiriyoruz. Çubukların üzerine yerleştirip yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyor ve fırında pişmeye bırakıyoruz.

Bebekler için Kürdan Kebabı Tarifi:

Gereken Malzemeler;
1. 2 çay kaşığı bebek salçası (Tuzsuz),
2. Bir miktar kapya biber,
3. 2 yeşil biber,
4. 4 köfte.

Hazırlanışı;

1. Köfteleri kızdırılmış tavada mühürleyerek ağzı kapalı bir biçimde, az su ile pişirin.
2. Yeşil biberleri boyuna ikiye bölün ve buharda pişirin.
3. Bebek salçasını sıcak suda eritin.
4. Yumuşayınca bunları kenara ayırıp soğutun ve kabuklarını soyun.
5. Her biberin içerisine birer tane köfte koyun ve bunu sarıp üstüne bir parça kapya biber ekleyin.
6. Sonra üzerlerine kürdan batırın.
7. Salçalı suyu pişirme kabına dökün.
8. Ardından 200 derecelik fırında pişirin.
9. Sonra da kapya biberlerin kabuklarını soyup kürdan kebabını bebeğinize âfiyetle yedirebilirsiniz.

Çocuklar için Kebap Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kırmızı etin zengin içeriğinden maksimum şekilde yararlanabilmeleri için etin kalitesine, saklama koşullarına ve pişirme yöntemlerine dikkat edilmesi çok önemlidir. Bu noktada şunların bilinmesi gerekir:
1. Fazla tuz kullanmayın.
2. Etin az yağlı veya sıfır yağsız olanını satın alın. Dana yerine kuzu etinin tercih edilmesi –kuzular fazla ilaca maruz kalmadığı için- daha faydalı olabilir.
3. Taze, iyi temizlenmiş ve yumuşak et kullanın. Gerekiyorsa eti öncelikle güzelce terbiye edin.
4. Taze eti pişirmeden evvel 24 saat dinlendirin.
5. Dondurulmuş kırmızı eti oda sıcaklığında çözdürmeyin. Zira hızlı sıcaklık değişimi etin yapısında bozulmaya yol açabilir. Bu ise vitaminlerini kaybetmesine sebebiyet verir. Dondurucudan çıkardığınız eti öncelikle buzdolabında bekletin, ardından oda sıcaklığına çıkarın.
6. Kullandığınız sebzeler mevsimine göre olsun.
7. Margarin gibi zararlı yağlar kullanmayın. Doğal zeytinyağı veya tereyağı tercih edin. Bunun da ölçüsünü kaçırmamaya özen gösterin.
Çocuklara Kebap Yedirirken Nelere Dikkat Edilmeli?
Tabii ki her şeyden önce; –tıpkı Cihangir Kebap Salonu gibi- güvenilir, sektöründe marka değeri kazanmış, kaliteden taviz vermeyen bir işletmeyi tercih etmek önem taşıyor.
Bunun yanı sıra çocuklar için kebap çeşitleri arasından seçim yaparken şunları unutmamak gerekiyor:
1. Alerjisi mevcutsa hangi kebabı ne miktarda yiyebileceği konusunda çocuğunuzun doktoruyla görüşün. Süt ürünleri, gluten ve benzeri hususlarla ilgili özel uyarılara ihtiyacınız olabilir.
2. Herkesin damak tadı farklıdır. Kimileri kuzu etinden hoşlanmaz veya bazı baharatları sevmez. Çocuğunuzun antipatisi olan gıdaları dikkate alın ve bir şey onun sürekli midesini bulandırıyorsa, gerçekten yiyemiyorsa zorlamaktan kaçının.
3. Çocuğunuzun lezzetinden hoşlanmadığı gıdaları tespit etmek ve bir şeye alerjisinin olup olmadığını anlamak için başlangıçta dana ve kuzu etini azar azar, ayrı ayrı deneyebilirsiniz.
4. Obezitenin küçük yaşlardan itibaren görülmeye başladığını unutmayın. Bu nedenle çocuğunuzun beslenmesinde ileri gitmekten, ‘nasıl olsa çok faydalı’ diyerek kırmızı et tüketimini abartmaktan uzak durun.
Çocuklarınızın kebaba doymasını istiyor, onlar ve kendiniz için gönül rahatlığıyla tercih edecek bir yer arıyorsanız Cihangir Kebap Salonu’na mutlaka uğrayın!
Hiçbir katkı maddesi ve koruyucu kullanmadan, yediden yetmişe herkesin büyük beğeniyle tüketeceği ürünler hazırlayan Cihangir, üstün kalitesini zengin menüsünün tamamına yansıtıyor. Çocukların mekândan keyif almasına ayrıca özen gösteren işletmemizin iç açıcı ve sevimli atmosferi, misafilrlerinize zamanın nasıl geçtiğini hissettirmiyor.
Minikler ebeveynleriyle birlikte muhteşem lezzetlerin tadına varırken; profesyonel ekibimiz, rahatınızı sağlamak ve memnuniyetinizi kazanmak için kusursuz şekilde çalışıyor. Size de sadece tüm bunların keyfini çıkarmak düşüyor.

Çocuklar için Kebap Faydaları Hakkında Genel Değerlendirme

Özetleyecek olursak kebap; eşsiz tadının yanı sıra yüksek besin değeri ve zengin muhtevasıyla çocuklar için vazgeçilmez bir yiyecektir. Çocukların bedensel ve mental olarak iyi bir şekilde yetişmesine katkıda bulunmak isteyen aileler onları kebap lezzetiyle erken tanıştırmalı ve belli aralıklarla kebap yemesini sağlamalıdır.
Miniklere en güzel hediyelerden biri olan organik kebap; yeşilliklerle doğal şekilde beslenmiş, kendi çiftliklerinde yetişmiş hayvanların etinden, sağlık kurallarına dikkat edilerek özenle hazırlanmalıdır. İşte böyle yapılan kebap çocuklar için harika bir besin deposuna, güçlü bir sağlık kalkanına ve müthiş bir lezzet şölenine dönüşür. Cihangir Kebap Salonu’nda olduğu gibi…
Siz de çocuklara Adana kebap nerede yedirilir? Diye düşünüyorsanız cevabı Cihangir Kebap’ta bulabilir, miniklerin ağzına lâyık tatlar ve ilgi çekici, rengârenk sunumlarla onlara unutulmaz bir deneyim armağan edebilirsiniz.
Çocuklar için Adana kebap, Büryan Kebabı gibi çeşit çeşit lezzetin adresi olan işletmemiz; en değerli varlığınızın sağlığına sizin kadar önem verir. Hijyen kurallarına en üst düzeyde riayet edilen, her daim taze etlerin ve sebzelerin kullanıldığı, kalitenin ilk günden bu yana değişmediği işletmemizde sizi ve küçük misafirlerimizi hakkıyla ağırlamaya hazırız!