Adana Kebap (Tarifi) Nasıl Yapılır?

  • AnaSayfa
  • Adana Kebap (Tarifi) Nasıl Yapılır?

Adana Kebap (Tarifi) Nasıl Yapılır?

Adana’ya has et yemeklerinden birisi olan Adana kebap tarifi ile evinizi ocak başına çevirebilirsiniz. Mutfağımızda yer alan özel tatlardan birisi olan Adana kebap, vazgeçemediğimiz ve her zaman mutlak suretle tatmak istediğimiz özel bir lezzet. Adana kebap yapmak istediğinizde öncelikli olarak bir takım ihtiyacınız olan malzemeleri hazır bulundurmanız gerekiyor. Bu malzemelere ve yapılışına yazının devamında yer vereceğiz. Lezzeti ile damağınızda hoş bir tat bırakan Adana kebap, gittiğiniz pek çok lokantada arzu ettiğiniz yiyeceklerden birisi. Evinizde de kolay şekilde yapabileceğiniz bu özel lezzet için vereceğimiz tarif 6 kişilik olup ortalama hazırlama süresi ise 45 dakika civarındadır. Pişirme süresi ise ortalama olarak 25 dakika civarında olması öngörülmektedir.

Adana Kebap (Tarifi) Nasıl Yapılır?

Adana Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 gram dana ve 300 gram kuzu kıyma
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet kuru soğan orta boy
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı acı biber
  • ½ demet maydanoz

 

 Adana Kebap Püf Noktaları

Izgara teli ile pişirilecek olan adana kebap, telin kuyruk yağı ile yağlanmasının ardından çok daha lezzetli bir görünüm kazanmasını sağlayacaktır. Adana kebap pişirirken kasaptan alacağınız kuyruk yağını tele sürmeniz etlere daha fazla lezzet kazandıracaktır.

Adana Kebap pişirme Püf Noktaları

Fırınınızda pişirmek istediğinizde telin altına mutlaka bir fırın tepsisi koymalısınız. Çünkü etler pişince yağı akacaktır. Akan yağ bir tepside birikmesi böylece sağlanarak hijyenik ortam sağlanmış olur.

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Soğanları öncelikli olarak küp şeklinde doğrayarak suyunun süzülmesini sağlayalım. Suları süzülen soğanları derin bir kaba koyarak sarımsakları ezerek karıştıralım. Ardından kıymalar ile soğan ve sarımsağı harmanlayalım. Pul biberi, acı biberi ve karabiberi karışıma yedirelim. Bu karışıma sıvı yağı da ilave ederek ardından maydanozları karışıma ekleyin. Bu elde ettiğimiz harcımızı dolapta 3 saat dinlendirelim. Fırın ızgara telini tereyağ ya da kuyruk yağı ile yağlayın. Önceden 200 derecede ısıtılmış olan fırına koyarak pişmesini sağlayalım.