Adana'da Büryan Kebabı Nerede Yenir?
Adana'da Büryan kebabı nerede yenir? diye düşünenlerin ilk durağı Cihangir Kebap Kaburgacı, bu değişik lezzeti kusursuz bir sunum eşliğinde sunuyor. Odağına üstün kaliteyi almış olan ve faaliyetlerine ‘iyi tat, ekonomik fiyat’ anlayışı çerçevesinde yön veren Cihangir Kebap Salonu, bu doğrultuda tüm müşterilerini el üstünde tutuyor.
Siz de Büryan kebabını ilk defa duyanlardan, deneyip denememekte kararsızlık yaşayanlardansanız farklı bir lezzete yelken açmak için ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgileri burada bulabilirsiniz.
Büryan Kebabı Özelliği Ne?
İsmi; ‘Biran’, ‘Biryan’ gibi farklı telâfuzlarla da söylenen bu kebap, kuyuda pişirilen bir et yemeği olmasıyla ön plana çıkıyor. Yarım gövde küçükbaş hayvanın 2-3 metrelik bir kuyudaki çengellere asılması ve sonra odun ateşi yakılmasıyla gerçekleştirilen bu işlem yaklaşık 2-3 saat kadar sürüyor.
Kuyu biçimindeki tandırlarda da hazırlanabilen bu yemek, az bilinen fakat en lezzetli kebapların başında geliyor.
Etler kemikli olarak tercih edilebileceği gibi isteyenler kemiksiz kısmını tüketmeyi de seçebiliyor. Türk Patent ve Marka Kurumu’nca bundan 17 yıl evvel tescillenmiş olan bu kebap, henüz tatmayanların çok şey kaçırdığı bir lezzet! Adana kebap kaburga ve büryan kebap salonu Cihangir Kebap en iyi lezzetleri tatmanız için buradadır.
Büryan Kebabı Hangi Yörenin?
Sütten kesilmiş kuzu eti kullanılarak yapılan bu yemek aslen Bitlis ve Siirt yörelerinin bir ürünü. Bununla beraber Adana başta olmak üzere Türkiye’nin pek çok şehrinde Büryan kebabı kolaylıkla bulunabiliyor.
Ramazan ayı boyunca iftar sofralarını süsleyen bu kebap, Ramazan dışında ise genellikle gün ağarmadan servis edilmeye başlanıyor. Bu nedenle ‘uykudan feragat ettiren lezzet’ diye de biliniyor.
Büryan Kebabı Nasıl Hazırlanır?
Kısa bir şekilde tarif etmemiz gerekirse; bunun için önce erkek tekenin -ya da erkek keçi veya kuzunun da diyebiliriz- iç organları ayrılıyor. Etlerin 1 metre çapında ve 3 metre derinliğindeki kuyu tandırlara sarkıtılmak suretiyle birkaç saat pişirilmesi gerekiyor.
Etin kemikli kısmı olarak omurga ve kaburga tarafları kullanılıyor. Bunlar pişirilmek üzere bakırdan yapılmış kazanlara yerleştiriliyor. Kemiksiz etler ise çengellere asılıyor. Ardından Büryan’ı pişirmek için özel hazırlanmış kuyu biçimindeki tandır yakılıyor ve odunların köz hâline gelmesi bekleniyor. Kuyuya ilk olarak bakır kazan, ardından çengellere asılmış kemiksiz et sarkıtılıyor. Bu sırada etlerin kazana değmemesi için çok dikkatli davranılıyor.
Tamamen buhar ile pişen Büryan kebabı müşteri isteğine bağlı olarak ‘Büryan tava’ hâlinde de hazırlanabiliyor. O ise kebabın taş fırında biber ve domates ile buluşmasından doğuyor.
En İyi Adana Büryancı: Cihangir Kebap
Lezzette çıtayı daima yüksek tutan Cihangir Kebap Salonu, büryan tava ve büryan kebabı konusunda da bu anlayışından taviz vermiyor. Birinci kalite etleri kullanan deneyimli ustalarımız temizlik ve hijyen kurallarına da azami derecede özen gösteriyor.
Adana büryan salonu arayışına çözüm getiren Cihangir; bu lezzeti yerinde deneyimlemek isteyenlere de, gelme imkânı olmayıp mahrum kalmak istemeyenlere de hitap ediyor. İnternet sitesi üzerinden online sipariş fırsatı sunan işletmemiz, üst düzey kaliteyi Adana halkına ulaştırmakta sınır tanımıyor.
Adana’da Büryan Kebabı Nerede Yenir?
Maharetli ustaları ile en iyi Adana büryancı ve kebapçı olarak rağbet gören Cihangir, damak çatlatan lezzetleri bütçe dostu fiyatlandırması ile bir araya getiriyor. Nefis bir kahvaltı, yoğun tempoda güzel bir öğle yemeği, sevdiklerinizle birlikte harika bir akşam… Her türlü talebinize Cihangir Kebap Salonu’nda karşılık bulmanız ve kendinizi efsane lezzetlerle ödüllendirmeniz mümkün.
Özel hissetmek ve midesine bayram ettirmek isteyenlerin mekânı Cihangir Kebap yalnız restoran olarak hizmet vermiyor. Paket servis imkânı da sunan Cihangir’in lezzetleri uzak mesafede bulunan lezzet avcılarına da kolayca ulaşıyor.
Siz de tercihinizi en iyi fiyata en iyi lezzetin adresi olan Cihangir Kebap Salonu’ndan yana kullanarak büryan kebabı dâhil pek çok yemeği hem bütçenizi zorlamadan, hem aradığınız lezzetten asla ödün vermeksizin âfiyetle yiyebilirsiniz.