Evde Adana Kebap Tarifi

Evde Adana Kebap Tarifi

Evde Adana kebap tarifi ile mutfağınızda lezzet tufanı estirmeye hazır olun! Adana’nın geleneksel lezzetleri arasında en popüler olan ve gerek Türkiye’de, gerekse dünya genelinde ünlenen bu kebap, besleyici özelliği ve yüksek protein içeriğiyle sağlığımıza da hitap ediyor. Evde Adana kebap tarifi nasıl yapılır? Adana kebap tarifi evde nasıl yapılır? Gerçek acılı adana kebap tarifi evde yapılır mı? Evde fırında Adana kebap tarifi nasıl yapılır? Evde Adana kebap yapımı tarifi nedir? Kalorisinden besin değerine, tarifinden püf noktalarına kadar Adana kebap ile ilgili birçok konuyu ele aldığımız bu yazıda sizi çok özel bir lezzetin en özel detayları bekliyor.

Evde Adana Kebap Tarifi

Adana Kebap Kaç Kalori?

Adana kebap porsiyonu takriben 150 gramdır. 200 gram Adana dürüm takriben 325 kaloriye denktir. 300 gram Adana porsiyonda ise yaklaşık 488 kalori vardır.
Bununla birlikte Adana kebabın malzeme oranı ve yanında tüketilen yiyecek/içecekler de kalorisine doğrudan etki edecektir. Gramaj ölçüsü farklılık gösterdiği için Adana kebap kalorisi hakkında net bir şey söylenemez. Meze, ekmek ve bunun gibi ekstralar alınacak kalorinin artmasına yol açar. Diyette de Adana kebap yenebilir fakat tabii ki ölçülü olunması gerekir.

Evde Adana Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?

Bunun için ince çekilmiş kuzu kıyma kullanmanızı öneririz. Gerçek Adana kebap tarifi yalnız koyun kıymasıyla olur. Kesinlikle dana eti kullanılmaz.

Evde Adana Kebabı Tarifi için Malzemeler:

1. Kuzu kuyruk yağı (1 kg ete yaklaşık 300-400 gram kuyruk yağı yeterlidir. Et yağlı ise 100-150 gram kuyruk yağı kâfi gelir. Bu orana kış mevsiminde 100 gr eklenebilir. Kesinlikle iç yağ konulmaz.)
2. Kuzu kıyma (1 kg),
3. Acı pul biber (1 çorba kaşığı kadar),
4. Tuz (1 tatlı kaşığı),
5. Kırmızı toz biber (1 tatlı kaşığı),
6. Kebap şişleri (1,5 cm genişliğinde.)

Evde Adana Kebap Mangal Yapılışı:

1. Kıymayı biber ve tuz ekleyip bir güzel yoğuruyoruz. (Eğer işlem için yorulmuşsa diğer baharatlarla birlikte tuzla atılmalı.)
2. Hazır kıyma ısı nedeniyle kendini salmış ise yarım saat dolapta bekletilebilir. Fakat buna kışın gerek duyulmaz. Çünkü kıyma zaten kendini her türlü toparlayacaktır.
3. Kıymamızı dinlendirdiysek ardından tekrar yoğurup kıymadan avuç içi büyüklüğünde parçalar koparıyoruz.
4. Bunları teker teker şişlere tutturuyoruz.
5. Bu sırada avucumuzu ara ara ıslatmayı ihmâl etmiyoruz ki elimize yapışmasın.
6. Mangalımızı yakıyor ve şişleri ızgaranın üstüne dizip her iki tarafını da güzelce pişiriyoruz.
7. Sumaklı ve maydanozlu soğan salatası, yeşil salata, ayran veya şalgam gibi ekstralarla sıcak olarak tüketebiliriz.
8. Bu arada şunu belirtmekte yarar görüyoruz: Adana kebap yapılırken kıymanın içerisine; tereyağı, salça, soğan veya sarımsak koyulmaz. Lavaş istenmedikçe lavaş ikram edilmez.

Ev Usulü Adana Kebap Tarifi ile En İyi Ne Gider?

Bu; her ne kadar başlı başına doyurucu bir yemek olsa da, tabii ki Adana kebabı sofrada yalnız bırakmak olmaz. En iyi Adana kebap tarifi ile yakaladığınız lezzeti artırmak için yukarıda saydıklarımıza ek olarak değerlendirebileceğiniz bazı seçenekler şöyle:

1.    Çoban salatası,
2.    Zeytinyağlı iç baklalı enginar,
3.    Izgarada mantar,
4.    Kabaklı cacık,
5.    Marul salatası,
6.    Mangalda / köz domates, süs biberi ve yeşil biber,
7.    Közlenmiş patlıcan,
8.    Nar ekşili karışık meze.
9.    Bol sarımsaklı cacık.

Aslında yoğurt ve cacık Adana kebabın yanında pek tercih edilmez. Bunlar et yemeklerinin yanına yakışmakla beraber Adana kebap ile tüketilmeleri yaygın değildir. Fakat yine de damak zevkine bağlı olarak Adana kebabıyla birlikte cacık ya da yoğurt yiyenler vardır.

Adana Kebabın Yanında Pilav Yenir mi?

Genellikle kebapçılar Adana kebabın yanında pilav servisi yapmaz. Öyle ki bunu dile getirmek bile çoğu kişi tarafından abes görülür.
Zira Adana’nın kebabı bir köfte çeşidi değildir. Bundan dolayı pilav ile yenmesi garip karşılanır. Ancak elbet zevkler ve renkler de tartışılmaz. 😊
Eğer; evde Adana kebap tarifi kebapçıdaki gibi olmaz diye düşünenlerdenseniz, üst düzey kalite ve hakiki lezzet için sizleri Cihangir Kebap Kaburga’ya bekliyoruz!
Adana kebabın yanı sıra daha pek çok efsane tadı uygun fiyat avantajları, profesyonel sunumu, özverili hizmet anlayışıyla sunan mekânımızda mükemmel bir deneyim yaşayabilirsiniz.